İmam Humeyni’nin İran’a gelişinin yıldönümü kutlanıyor

  • 30 Ocak 2017
  • 1.098 kez görüntülendi.
İmam Humeyni’nin İran’a gelişinin yıldönümü kutlanıyor

İran İslam Cumhuriyeti Kurucusu Rahmetli İmam Humeyni’nin sürgünün ardından İran topraklarına ayak bastığı günün yıldönümü 12 Behmendir.

Yarın İran’da Şafakta On Gün’ün ilk günüdür.37 yıl önce böyle bir günde, yani İran takvimiyle 12 Behmen 1357 veya miladi takvimle 31 Ocak 1979’da, İslam İnkılabı Kurucusu rahmetli İmam Humeyni, vatanından 15 yıl süren sürgün hayatına son vererek, milyonlarca insanın görkemli karşılamasıyla İslami İran topraklarına döndü.Halkın çeşitli kesimlerinin İmam Humeyni’yi eşsiz bir şekilde karşılaması, öylesine görkemli ve dikkatli çekiciydi ki, İran’ın tarihinde o zamana kadar İran halkı, hiç bir siyasi kişiyi böylesine sevgiyle karşılamamıştır.İmam Humeyni, Tahran Mehrabad havalimanında kısa bir teşekkür konuşması yaptıktan sonra, İslam inkılabı şehitlerine saygı amacıyla oradan Beheşti Zehra mezarlığına gider ve orada da coşkulu halk kitlelerine hitaben önemli ve tarihi bir konuşma yapar.İmam Humeyni’nin İran’a dönüşünden 10 gün sonra 22 Behmen tarihinde, İslam inkılabı zafere erişir.

Tahran İslami Tebliğ Koordinasyon Meclisi Başkanı Hüccetül-İslam Seyyid Muhsin Mahmudi, Yevmullah 12 Bahmen günü programlarını açıkladı.

Mahmudi düzenlediği basın toplantısında, 12 Behmen resmi merasiminin muhtelif halk kesimleri, şehit aileleri, gaziler ve ülke yetkililerinin katılımıyla İmam Humseyni -ra- Türbesi’nde düzenleneceğini belirtti.

İmam Humeyni’yi taşıyan aracın kullandığı Mehrabat havaalanından Beheşt-i Zehra’ya kadar güzergah da, havadan atılacak çiçeklerle süsleneceğini, ayrıca motosikletlerle geçit töreninin  düzenleneceğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.