İngiltere Ticaret Elçisi: İran, Sovyetlerin dağılmasından sonra ortaya çıkan en büyük piyasa

  • 25 Ocak 2016
  • 735 kez görüntülendi.
İngiltere Ticaret Elçisi: İran, Sovyetlerin dağılmasından sonra ortaya çıkan en büyük piyasa
İran işlerinde İngiltere’nin özel ticari elçisi, batılı ülkelerde İran’ın bölgesel rolüyle ilgili yanlış yorumları eleştirerek, İran piyasasının, Sovyetler Birliğinin dağılmasından sonra yeniden ortaya çıkan en büyük piyasa olduğunu bildirdi.

Fars haber ajansının verdiği habere göre İngiltere hükümeti tarafından Tahran’a yeni atanan İngiltere ticaret temsilcisi Lord Lamont İndipendent gazetesine yaptığı açıklamada, İran’ın dünyada petrole sahip ülkeler sıralamasında 4. sırada yer aldığını gaz alanında ise ikinci sırada yer aldığını bildirerek bu iki meselenin İran’ı enerji bakımından zirveye taşıdığını söyledi.

Daha önce de İran-İngiltere ticaret odası başkanlığını yapan Lord Lamont ayrıca İran’ın bölgede olumsuz rol ifa ettiği yönünde batılıların asılsız iddialarını da eleştirerek, “Batılılar öyle bir ortamda İran’ın bazı bölge ülkelerinin iç işlerine müdahale etmesinden söz etmekteler ki Suudi rejiminin Yemen’e askeri müdahalesi veya Suriye’de terör örgütlerinin silah ve mali ihtiyaçlarını karşılaması karşısında sessiz kalmaktalar” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.