Irak Asaibi Ehli Hak Genel Sekreteri, Amerikan askerlerinin Irak’tan çıkmasını istedi

  • 04 Mart 2018
  • 1.076 kez görüntülendi.
Irak Asaibi Ehli Hak Genel Sekreteri, Amerikan askerlerinin Irak’tan çıkmasını istedi

Irak “Asaibi Ehli Hak” Genel Sekreteri, başta Amerikan askerleri olmak üzere yabancı güçlerin Irak topraklarından çıkması için hazırlanan takvimle ilgili parlamento tarafından kabul edilen Irak halkının talebine saygı göstermek gerektiğini bildirdi.

Irak Asaibi Ehli Hak Genel Sekreteri Şeyh Kays Haz’ali, İtalya’nın Bağdat elçisi Bruno Antonio Pasquino ile yaptığı görüşmede, Irak milli egemenliği yönündeki desteğini bir kez daha açıklayarak yabancı güçlerin bu ülke topraklarından çıkmasını istedi.

Terörist ve tekfiri düşüncelerin suç kapsamına girmesi meselesinin terör örgütlerinin suçlu bilinmesinden daha önemli olduğunu belirten Şeyh Kays Haz’ali, şu anda ülkenin devlet yapısını takviye etmek, istikrarı ve güvenliği sağlamlaştırmak ve Hıristiyanlar da dahil ülkeyi terk eden vatandaşların kendi bölgelerine geri dönmeleri için gerekli ortamın oluştuğunu söyledi.

Öte yandan Irak Hizbullah birlikleri, Amerikalıların ülkede yeni terör örgütleri kurarak, Washington’un Irak’ta asker bulundurması için bahane oluşturmaya çalıştığını açıkladı.

Irak Hizbullah birliklerince yayımlanan bildiride; Parlamentonun Amerikan güçlerinin ülkeden çıkışına yönelik bir takvim hazırlanması gerektiğine yönelik kararı tebrik edilerek şu ifadelere yer verildi: Amerikan hükumeti askerlerini Irak’ta tutmaya devam etme konusunda ısrar ediyor ve bu kararı dikkate almaksızın hareket etmeye devam edecektir.

Bildiride ayrıca şu ifadeler yer aldı: Irak hükumeti halkın iradesini dikkate almalıdır ve bu konuyu (Amerikan askerlerinin Irak’tan çıkması konusunu) unutmamalıdır. Irak meclisinde bulunan milletvekillerinin aldığı karar halkın dış güçlere karşı direniş hakkının göstergesidir. Amerikan hükumeti askerlerini Irak’ta tutabilmek için ülkede yeni terör örgütleri kurmaya çalışacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.