Irak başbakanı, aşiretleri teröre karşı savaşa davet etti

  • 08 Ocak 2015
  • 915 kez görüntülendi.
Irak başbakanı, aşiretleri teröre karşı savaşa davet etti

Irak Başbakanı Haydar İbadi’nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, başbakanın aşiretlere, terör örgütü IŞİD’e karşı ayaklanma çağrısında bulunduğu belirtildi.

Irak Başbakanı Haydar İbadi, aşiretlere, IŞİD örgütüne karşı ayaklanma çağrısında bulundu. Başbakanlık Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, Irak Başbakan İbadi’nin, Anbar Valisi Suhayb Ravi ile görüştüğü kaydedildi.

Görüşme sırasında İbadi, “IŞİD’e karşı tüm ülke topraklarını geri almamız ve örgütü sonsuza kadar topraklarımızdan çıkartmamız çok yakın” dedi. IŞİD’in ülkedeki tüm siyasi gruplara ve aşiretlere tehdit oluşturduğunu söyleyen İbadi, özellikle Anbar, Diyala ve Salaheddin eyaletlerindeki aşiretleri ayaklanmaya çağırdı. Irak Başbakanı, sığınmacıların evlerine dönebilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini, IŞİD’in saldırıları sonucu yaşanan trajediyi kısa sürede unutturmaya çalışacaklarını dile getirdi. IŞİD’in saldırılarını “barbarca” diye niteleyen haydar İbadi, IŞİD’in Irak’ı geriletmek istediğini fakat başarılı olamayacağını vurguladı.

İbadi, Ayetullah Ali Sistani’nin, IŞİD’e karşı cihat çağrısı konusunda da, “Çağrıya uyarak ordunun saflarına katılan tüm gönüllüleri tebrik ediyorum. Bu vesileyle halkla ordu arasında birlik sağlanmış oldu. Bu birlik olmasaydı söz konusu başarıları elde edemeyecektik” dedi. Başbakan, şöyle devam etti:

“Kurtarılan bölgeleri yeniden inşa ettikten sonra sakinlerinin evlerine dönmesini sağlayacağız. Arap, Kürt, Türkmen, Hıristiyan, Şebek, Ezidi, Sünni ve Şiiler olarak tek bir Irak için savaşıyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.