Irak Ordusunda IŞİD’e Ağır Hezimet

  • 31 Aralık 2015
  • 973 kez görüntülendi.
Irak Ordusunda IŞİD’e Ağır Hezimet

Irak İçişleri Bakanlığı el-Enbar’da düzenlenen özel operasyonda IŞİD’in üst düzey lider kadrosundan 8 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

Sumeriye’nin haberine göre Irak İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada ‘Deprem Yaratan Cevap’ adlı özel operasyonun ayrıntılarını açıkladı.

IŞİD Lideri Ebubekir Bağdadi’nin yayımlanan sesli mesajının ardından gerçekleştirildiği için “Deprem Yaratan Cevap” adının verildiği operasyonların Müşterek Güçler Komutanlığı tarafından planlanıp uygulandığı bildirildi.

Operasyonların sonuçlarına ilişkin ayrıntıların dün gece netleştiğinin belirtildiği açıklamada Ebubekir Bağdadi’nin sesli mesajının hemen ardından Irak uçaklarının el-Enbar’ın Tuveyba ve Ukkaşat bölgelerine düzenlediği iki ayrı hava saldırısında IŞİD’in askeri konseyinden önemli isimlerin imha edildiği bildirildi.

Irak İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre öldürülen IŞİD liderlerinin kimlikleri şöyle:

Ebu Ahmed el-Ulvani: IŞİD’in askeri konsey sorumlusu. Saddam Hüseyin döneminde Cumhuriyet Muhafızlarında görev yapan Ulvani, Ramadi doğumlu. Ulvani’nin Ebubekir Bağdadi ve örgütün önemli liderlerinden Ebu Abdurrahman Bilavi ile birlikte bir dönem Buka cezaevinde kaldığı bildirildi.

Ebu Meysere lakaplı Abdurrahman Yemeni: IŞİD’in kurucusu Ebu Musab Zarkavi ve Zarkavi’den sonra örgütün liderliğine getirilen Ebu Ömer el-Bağdadi ile birlikte olduğu belirtilen Abdurrahman Yemeni’nin 2013’te gittiği Suriye’de örgütün Halep’teki intihar saldırıları birliğinin komutanlığını yaptığı; ancak daha sonra Ramadi’deki güçlerin takviyesi için Ebu Ali el-Enbari’yle Ramadi’ye döndüğü bildirildi.

Ebu Sad el-Enbari: Örgütün Fırat bölgesi polis sorumlusu. Irak’ın Kaim bölgesinin Kerable kentinde doğan Ebu Sad’ın idama mahkum olduğu Baduş cezaevinden kaçtığı açıklandı.

Ömer Ebu’l Esir Şami: Suriyeli olan Şami, örgütün Deyr ez-Zor’daki medya sorumlusuydu.

Ebu Enes Samerrai: Örgütün Fırat vilayeti valisiyken yaralanıp Suriye’ye götürülen Samerrai’nin tedavi olduktan sonra örgütün Beyci’deki Seyfu’l Bahr el-Cezire üssünün komutanlığını yaptı.

IŞİD’in gerçekleştirdiği birçok idamdan sorumlu olduğu belirtilen Ebu Enes’in Ebubekir Bağdadi’nin akrabası olduğu ve Bağdadi tarafından Fırat vilayeti valiliğine tayin edildiği açıklandı.

Irak İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Ukkaşat bölgesine düzenlenen ve öndekine göre daha güçlü saldırıda ise çok daha fazla terörist öldürüldü. Bildiride, öldürülenlerin kimlikleri şu şekilde açıklandı:

Ebu Erkan el-Amiri: Suriyeli olan Amiri, örgütün Deyr ez-Zor güvenlik ve istihbarat sorumlusu. Bir dönem Irak’ta bulunan ABD kontrolündeki bir cezaevinde tutulan Amiri, Ebubekir Bağdadi’nin emriyle Ramadi’ye gönderildi.

Ebu Mansur Şami: Irak vatandaşı. Ukkaşat’taki IŞİD birlikleri komutanı.

Ebu Ömer Rusi: Rusya vatandaşı, cehennem topları imalinden sorumlu.

Ebu Halid Şami: Suriye vatandaşı. Örgütün Humus’taki cehennem toplarından sorumlu.

Irak İçişleri Bakanlığı açıklamasında düzenlenen operasyonlarda örgütün Rusya kökenli iki liderinin daha öldürüldüğü bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.