Seyyid Hasan Nasrallah’ın konuÅŸması siyonist yetkilileri korkuttu

  • 25 Haziran 2017
  • 1.768 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrallah’ın konuÅŸması siyonist yetkilileri korkuttu

Ä°srail medyası, bu rejim askeri yetkililerinin, binlerce bölge mücahidinin Ä°srail ile savaÅŸmak için Hizbullah’a katılmaya hazır olduÄŸunu bildiren Lübnan Hizbullah Genel Sekreterinin Cuma günkü sözlerinden tedirgin olduklarını bildirdiler.

Lübnan el-Meyadin televizyonunun bildirdiÄŸine göre siyonist rejim medyası, geçtiÄŸimiz Cuma günü Dünya Kudüs Günü dolayısıyla bir konuÅŸma yapan ve Hizbullah ile Ä°srail arasında muhtemel bir savaşın baÅŸ göstermesi durumunda  binlerce müslüman ve arap gencin Hizbullah saflarına katılarak Ä°srail ile savaÅŸa gireceklerini belirten Seyyid Hasan Nasrallah’ın sözleri siyonist rejimi derinden kaygılandırdığını bildirdi.

El-Meyadin, Nasrallah’ın bu açıklamalırının bir gün önce PerÅŸembe günü Hertzelya konferansı sırasında siyonsit makamların tehditlerine verilmiÅŸ çok uygun bir cevap olduÄŸunu bildirdi.

Hizbullah Genel Sekreteri bu konuÅŸmasında, “Bölgedeki savaÅŸların ve mücadelelerin en önemli hedeflerinden biri ırkçı Ä°srail’i güçlendirmek ve Filistinlileri zayıflatmak, zira bu “eski bir hedeftir ve hala da görülmektedir” ifadesini kullanmıştı.

Nasrallah, daha önce Filistinliler ile barışın sonra Arap ülkeleriyle iliÅŸkilerin baÅŸlanmasının gündemde olduÄŸunu belirterek, ”ama bugün o sözler yerine baÅŸka sözler söylenmektedir. Önce Arap rejimleriyle tam iliÅŸkilerin yerleÅŸmesi ve sonra Filistinlilerle sorunu çözmek için bir tür görüşme yollarının ele alınması olduÄŸunu” ve söyledi.

Hizbullah Genel Sekreteri, bu geliÅŸmelerin çok tehlikeli olduÄŸunu belirterek, bundan dolayı da Ä°srail’in her türlü müzakereyi reddettiÄŸini çünkü Arap rejimleri kanalıyla istediÄŸi her hedefi gerçekleÅŸtireceÄŸi ümidini elde ettiÄŸini ve bunun için de en küçük bir taviz vermeyeceÄŸini düşündüğünü söyledi.

”Filistinliler kuÅŸatma altında, hapsediliyorlar, öldürülüyorlar ve bölgedeki durumdan psikolojik olarak etkileniyorlar” ifadelerini kullanan Hasan Nasrallah, “Filistinliler ihanete uÄŸramış hissediyor, Ä°srailliler diyorlar ki ‘Araplara bakın, onlara sırtlarını döndüler'” diyerek yaÅŸananın “psikolojik bir savaÅŸ” olduÄŸunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.