Irak ve Suriye’den terörizmle mücadelede İran’a teşekkür

  • 11 Haziran 2017
  • 1.092 kez görüntülendi.
Irak ve Suriye’den terörizmle mücadelede İran’a teşekkür

Irak dışişleri bakan yardımcısı Nezzar Hayrullah ve Suriye’nin Bağdat büyükelçisi, dün gece İran İslam Cumhuriyetinin terörizm konusunda ülkelerine yaptığı yardımlardan dolayı İran’ı övdüler.

İRNA’nın haberine göre, Nezzar Hayrullah, geçen çarşamba günü yaşanan  Tahran’daki terör saldırısını kınarken, İran ve Irak ilişkilerini stratejik niteledi ve ülkesinin İran’la, siyasi, kültürel ve iktisadi olmak üzere bütün alanlarda ortak çıkarlarının olduğunu söyledi.

Hayrullah, Irak güçlerinin  son zamanlarda terör örgütü tekfirci IŞİD’e karşı  zaferlerine de temasla,  bu savaşta  Irak’ı yalnız bırakmayan ülkelere teşekkür etti ve ”özellikle de İran’ın bu savaşta Irak devleti ve milletine yönelik yardımları asla unutulamaz” dedi.

Suriye’nin Irak büyükelçisi Satan Cod’an ed-Dandeh de, Tahran’daki terör saldırılarını kınarken, İran’ın terörle mücadele konusunda Suriye halkı ve devletine yönelik yardımlarının takdire şayan olduğunu söyledi.

Suriye büyükelçisi İslam inkılabı rehberine de, terörle mücadelede  direniş eksenine verdiği destekten ötürü ayrıca teşekkür etti ve övgüde bulundu.

İran’ın Irak  büyükelçisi  İrec Mescidi de  İran ve Irak ilişkilerini  iki seçkin komşunun ilişkisi olarak nitelerken, iki dost ve komşu ülke arasında ilişkilerin en üst düzeyde olduğunu söyledi.

İran büyükelçiliğinde verilen iftar ziyafetine katılan büyükelçiler, mekandan ayrılmadan önce, Tahran’daki terör saldırısında şehitler için açılan hatıra defterini imzaladılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.