Irakçi: Amerika, Avrupalıların milli egemenliğini sorgular hale getirmiştir

  • 16 Kasım 2018
  • 1.546 kez görüntülendi.
Irakçi: Amerika, Avrupalıların milli egemenliğini sorgular hale getirmiştir

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi, Amerika’nın Avrupa milli egemenliğini sorgular hale getirdiğini söyledi.

Roma’da temaslarda bulunan Irakçi, o ülke Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Elizabetta Beloni ile görüşmesinde, ‘’Günümüzde dolar Amerika’nın elinde Avrupalı ortaklarını gayrı meşru isteklerini tahmil edeceği bir silaha dönmüştür ve Amerika fiilen Avrupa ülkelerinin milli egemenliklerini sorgular hale gelmiştir’’ dedi.

İki ülke siyasi istişareler mekanizmi çerçevesinde Roma’da bulunan Irakçi, Beloni ve Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müdürü Sebastiano Kardi ile görüştü.

Müzakereler çerçevesinde iki taraf siyasi, ekonomik, kültürel, Kapsamlı Ortak Eylem Planı, Akdeniz Bölgesi konuları, Ortadoğu, Fars Körfez, Suriye, Lübnan, Afganistan, Yemen’deki son durum, bölgedeki terörizm, radikalizm ve ayrılıkçı hareketle, göçmenler krizi ve uyuşturucu transiti meseleleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Oturumda, taraflar karşılıklı saygı ve menfaate dayalı yapıcı işbirliğinin devamına vurgu yaptılar.

Taraflar ayrıca siyasi ve ekonomik sorunların çözümü için istişarelerin devamına vurgu yaptı ve iki ülke özel sektörleri ile KOBİ’lerinin ilişkileri işbirliği öncelikleri olarak ilan edildi.

İtalyan tarafı görüşmede İran ile işbirliği arttırmak istediğini ve Avrupa ülkelerinin ikili ilişkilerin işbirliği önündeki engellerin kaldırılması yönündeki azmine vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.