Irak’tan ABD temsilciler meclisine tepki

  • 01 Aralık 2018
  • 1.405 kez görüntülendi.
Irak’tan ABD temsilciler meclisine tepki

Irak’ın Necef kentinin Cuma Hatibi Seyyid Sadreddin Kapancı, Amerika temsilciler meclisinin Irak’ta İslamî direniş gruplarına yaptırım uygulama kararını kınadı.

Necef’te bu hafta Cuma namazını kıldıran Seyyid Sadreddin Kapancı Cuma hutbesinde Amerika temsilciler meclisinin kararını Irak’ın içişlerine müdahala niteliği taşıdığını ve Iraklı İslamî direniş gruplarını Irak’ın güvenliğini tehdit ettikleri ve İran İslam Cumhuriyeti tarafından desteklendikleri iddiaları ile yaptırım listesine aldığını, oysa İran İslam Cumhuriyeti Irak devletini ve milletini tekfirci IŞİD terör örgütünü bu ülkeden atmakta destekleyerek yardımcı olduğunu kaydetti.

Necef Cuma Hatibi Kapancı, Amerika temsilciler meclisinin kararı açık müdahale ve zulüm ve yalancılık ve ahmaklığın mısdakı olduğunu, bu karar Amerika devleti iddia ettiği aydın medeniyetin aksine barbarlığın en büyük simgesi olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı.

Kapancı hutbenin devamında Iraklı direniş güçleri ve İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı yanlış uygulamalar, Amerika devleti Suud rejiminin 2007 yılında Irak topraklarına beş bin terörist sevk etmesi karşısında ses çıkarmadığı halde gündeme geldiğini ifade etti.

Amerika temsilciler meclisi Irak’ın içişlerine açıkça müdahalede bulunduğu kararında Iraklı İslamî direniş gruplarını yaptırım listesine aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.