İran: Avrupalılar, Amerikalıların önceden yenilgiye uğramış projesinin takipçisi olmasınlar

  • 27 Ocak 2018
  • 998 kez görüntülendi.
İran: Avrupalılar, Amerikalıların önceden yenilgiye uğramış projesinin takipçisi olmasınlar

İslam İnkılabı Rehberi’nin Uluslararası Danışmanı bugün BM’nin Irak Temsilcisi Yan Kubish ile Tahran’da bir araya geldi. Velayeti görüşmenin ardından gazetecilerin karşısına geçti.

ABD yönetimi, İranofobi politikasının devamında Pazartesi günü Güvenlik Konseyi üyelerinin büyükelçilerini Washington’a davet etmek istiyor.

Reuters’in haberine göre; ABD’nin BM Temsilcisi Nikki Haley, İran’ın Yemen Ensarullah hareketi üyelerine verdiğini iddia ettiği füzelerin parçalarını söz konusu diplomatlara gösterecek.

ABD’nin BM Temsilciliği tarafından hazırlanan programa göre; Haley ve Güvenlik Konseyi’ndeki 14 mevkidaşı ABD Başkanı Donald Trump’ın da bulunacağı öğle yemeği ziyafetine katılacaklar.

BM Güvenlik Konseyi üyelerinin temsilcileri, geçtiğimiz ay Haley’in bir füze parçası önünde İran’ı Ensarullah’a Riyad’a füzeli saldırıda yardım ettiği iddiasını dile getirdiği basın toplantısı düzenlediği Anacosita Bolling Üssü’nü ziyaret edecekler.

Haley söz konusu basın toplantısında bir füze parçası karşısında durarak, bu parçaların İran’a ait füze ve silahların kalıntısı olduğunu ileri sürerek, İran’ı BM Güvenlik Konseyi’ni ihlal etmekle suçladı.

Ancak İran İslam Cumhuriyeti, Haley’in bu iddiasını kesin bir şekilde reddetti.

ABD savunma yetkilileri, silahların Yemen’e BM Güvenlik Konseyi’nin Yemen ile ilgili kararnamesinden önce mi yoksa sonra mı bu ülkeye gönderildiğini belirleyemediklerini söylerken, bazı Amerikan yetkilileri ise bu silahların ne zaman kullanıldığının bilinmediğini dile getirmiştir.

Ali Ekber Velayeti gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD BM Temsilcisi’nin BM Güvenlik Konseyi üyelerini İran’a ait olduğunu iddia ettiği füze parçasını ziyaret için davetine işaretle, “Avrupalılar, Amerikalıların önceden yenilgiye uğramış projesinin takipçisi olmasınlar” ifadesini kullandı.

Velayeti ayrıca, ABD’nin Irak ve Suriye’yi bazı grupları gaza getirmek suretiyle parçalamaya çalıştığını sözlerine ekledi.

Kobish de, BM’nin Irak’ın toprak bütünlüğünün korunmasını desteklediğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.