İran, BM kanalıyla Yemen’in her yerine insani yardım göndermeye hazır

  • 23 Haziran 2015
  • 825 kez görüntülendi.
İran, BM kanalıyla Yemen’in her yerine insani yardım göndermeye hazır

İran dışişleri bakan yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran’ın BM kanalıyla Yemen’in her yerine insani yardım göndermeye hazır olduğunu söyledi.

Abdullahiyan, BM genel sekreterinin Yemen işleri özel temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmet ile telefonla yaptığı görüşmede, Ramazan ayına işaretle Yemen’e yönelik Arabistan ve müttefiklerinin saldırılarının derhal durmasını istedi.

Abdullahiyan, Cenevre’de yapılan Yemen oturumunda bu ülkede barışın sağlanması konusunda anlaşma sağlanmamasına temasla, buna rağmen BM’den Yemen’in limanları ve hava alanları üzerinden insani yardımların yapılması için çalışmalarını arttırmasının beklendiğini belirtirken BM yetkilisi de, Cenevre’de yapılan Yemen barış görüşmelerinde bir çıkış yolunun bulunması için çaba gösterildiğini ama taraflar arasında görüş ayrılığının fazla olduğunu fakat BM çabalarını sürdüreceğini söyledi.

BM yetkilisi, Yemen buhranından tek çıkışın görüşmeler olduğunu belirterek, bunun için BM’nin tarafların görüşlerini birbirlerine yakınlaştırmak için çabasını sürdüreceğini söyledi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.