İran Cumhurbaşkanı Reisi bilim ve yenilikçiliğe vurgu yaptı

  • 08 Aralık 2021
  • 392 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Reisi bilim ve yenilikçiliğe vurgu yaptı

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi bugün Şerif Teknik Üniversitesi’nde öğrencilere hitap etti. Reisi konuşmasında, mevcut durumun istenen konuma dönüştürülmesinin bilim ve yenilikçilik temelinde olması gerektiğini belirterek, bu hususta öğrenciler, öğretmenler ve üniversitelerin belirgin role sahip olduğunu vurguladı.

Tahran’daki Şerif Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen Öğrenci Günü kutlamasında konuşan Cumhurbaşkanı Reisi, akademik seçkinler ve teknolojistlerin ülkenin sermayesi olduğuna işaretle, öğrenciler ve hocaların büyük düşünceleriyle bilim, servet, güç ve teknolojinin üretilebileceğini ve ülkenin sürdürülebilir kalkınma yolunda hareket edebileceğini vurguladı.

Reisi sözlerinin devamında, hükümetin üretime verdiği desteği vurgulayarak, ‘Hiçbir kamu şirketinin ülkede benzer şekilde üretilen ve uygun kalitede malları ithal etmesine izin vermeyeceğiz’ dedi.
Viyana görüşmeleriyle eş zamanlı olarak döviz kurunu yükseltmeye yönelik bazı çabalara ve baskıcı yaptırımları kaldırma çabalarına değinen Reisi, ‘Ekonomiyi, ekmeği, sofrayı müzakerelere bağlamayız’ diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Reisi konuşmasını şöyle sürdürdü:
‘İçerideki ve yurt dışındaki bazı insanlar, sosyal medyada ve gerçek hayatta döviz kurunu yükseltmeye çalışıyor. Ülkedeki döviz kaynaklarının iyi durumda olduğuna dair güvence veriyorum. Hükümetin ilk günlerinin aksine döviz durumu hakkında endişeli değiliz’.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.