İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Şehid ailesini habersiz ziyaret etti

  • 11 Haziran 2015
  • 746 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Şehid ailesini habersiz ziyaret etti

İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, şehitler ve onların ailelerinin İran İslam nizamı için bereket ve iftihar kaynağı olduğunu söyledi.

Ruhani, dün Mustafa, Murtaza ve Mücteba Meşayihi kardeşler isimli üç şehit veren ailenin evine düzenlediği ani ziyaretinde, şehit ailesiyle sohbet ederken, şehitleri rahmetle yad ederken onların ailelerini de fedakarlıklarından dolayı takdir etti.

İran cumhurbaşkanı, şehitler ve ailelerinin 8 yıllık zorunlu savaş boyunca hiçbir zaman rahmetli İmam Humeyni’yi (r.a) yalnız bırakmadıklarını belirterek, şehit ailelerinin çocuklarını Allah yolunda şehadet ve Cihad için verdikleri eğitim ve terbiyenin çok önemli olduğunu dile getirdi ve şehitlerin fedakarlıklarının İran’ın huzur içinde olmasına sebep olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Ruhani, dün ayrıca zorunlu savaş gazilerinden Ali Muhammed Saadeti ve ailesini ziyaret ederken, genç neslin ülkenin bağımsızlığı ve kalkınması için ne gibi fedakarlıkların yapıldığını görmeleri gerektiğine vurgu yaparken, İslami İran’ın bugün kendi bağımsızlığı ve gücünü şehitler, gaziler ve serbest bırakılan esirlere borçlu olduğunu söyledi.

Ruhani, devrik Saddam rejiminin kullandığı kimyasal silahtan dolayı gözünden yaralanan savaş gazisinin bir an önce şifa bulmasını Allah’tan temenni ederken, gazilerin hem savaş döneminde ve hem de savaştan sonra aileleriyle birlikte büyük fedakarlıklarda bulunduklarını, sabır ve metanetle İslam inkılabına büyük hizmet verdiklerini belirterek, Allah nezdinde ecirlerinin kabulünü temenni etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.