İran Dışişleri Bakanı Danışmanı: Suriye’deki siyasi ve güvenlik durumu geçmişe göre iyileşti

  • 10 Mayıs 2022
  • 207 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanı Danışmanı: Suriye’deki siyasi ve güvenlik durumu geçmişe göre iyileşti

İran Dışişleri Bakanı’nın özel siyasi meseleler konusundaki kıdemli danışmanı, Suriye’deki siyasi ve güvenlik durumunun geçmişe göre iyileştiğini, ancak yaptırımların ve ekonomik sorunların bu ülkenin insanlarını hala olumsuz etkilediğini söyledi.

İRNA’ya göre, İran Dışişleri Bakanı’nın Özel Siyasi İşler Başdanışmanı Ali Asger Haci,  Pazartesi günü Uluslararası Kızılhaç Komitesi Genel Müdürü Robert Mardini ile görüşmesinde Suriye’deki gelişmelere atıfta bulunarak, yaptırımların kaldırılmasında, Suriye’nin altyapısının yeniden inşasına ilişkin 2585 sayılı BM Güvenlik Konseyi Kararının uygulanmasında ve çabalarının hızlandırılmasında öncülük yapılmasını istedi.

Haci, Yemen halkının içinde bulunduğu karmaşık insani durumla ilgili olarak da, “Artık bu ülkede ülke çapında ateşkesin tesis edilmesi düşünüldüğünde, Yemen halkının ablukasının kaldırılması, yardım sağlanması, Sanaa havalimanı üzerinden yurt dışına hasta nakli için şartlar sağlanmalı ve esir takası gerçekleşmeli ve bu konuda Kızılhaç ve uluslararası kuruluşların öncülük etmelidir.” dedi.

Görüşmede Kızılhaç Genel Müdürü, “Yemen ve Suriye halkına yönelik yaptırımlara rağmen Kızılhaç, yardıma ihtiyaç olduğunu, insani yardım gönderilmesini ve altyapının yeniden inşa edilmesini vurguluyor ve bu insani yardımın siyasi olaylardan etkilenmemesi gerektiğini” söyledi.

Suriye’deki Kızılhaç ofisinin varlığına ve hizmetlerine atıfta bulunan Mardini, İran ile işbirliğini Astana formatında genişletmeye ve Suriye ve Yemen halkına ikili yardım sağlamaya hazır olduğunu duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.