İran dışişleri bakanlığı Felluce’nin kurtuluşunu tebrik etti

  • 18 Haziran 2016
  • 1.047 kez görüntülendi.
İran dışişleri bakanlığı Felluce’nin kurtuluşunu tebrik etti

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Hüseyin Caberi Ensari, Irak’ın Felluce şehrinin terör örgütü IŞİD’dan kurtarılmasını Irak halkı ve devletine tebrik etti.

İRİB ajansına göre, Caberi Ensari, yayınladığı basın bildirisinde, Irak ordusu, Halk güçleri, Aşiret güçlerinin tekfirci teröristler aleyhindeki zaferini çok önemli nitelerken, Irak devletinin Irak’in milli birliği, grupların ve siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının dayanışmasıyla, terörizm ve aşırıcılıkla mücadelede her açıdan daha fazla zaferler elde edeceği temennisini dile getirdi.

Irak başbakanı dün resmen stratejik Felluce kentini kurtardığını bildirirken Irak halkına hitaben de, Irak ordusunun verdiği sözünü yerine getirerek Felluce’yi kurtardığını ve yakın bir zamanda da teröristlerin işgalindeki Musul’da benzeri zaferi göreceklerini söyledi.

Irak başbakanı, televizyona verdiği demeçte, Irak halkına hitaben de, Felluce’nin vatan topraklarına döndüğünü ve bu ilin yalnızca bazı yerlerinin kaldığını ve onun da bir kaç saat içinde teröristlerin sultasından kurtarılacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.