İran dışişleri bakanlığı: Tahran’ın ABD ile bir müzakere gibi bir niyeti yok

  • 09 Haziran 2018
  • 1.628 kez görüntülendi.
İran dışişleri bakanlığı: Tahran’ın ABD ile bir müzakere gibi bir niyeti yok

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, ‘Amerika medeniyet ve köklü bir geçmişe sahip İran milletine karşı kibirli olduğu ve tehdit ve yaptırım dilinden vazgeçmediği sürece, Amerikan rejimi ile hiç bir şekilde görüşme düşüncesinde olmayacağını’ söyledi.

Behram Kasımi, dün Amerikan başkanı Trump’ın, İran’a karşı görülmemiş bir şekilde yaptırım uygulanacağını ve  bunun yanısıra İran’la kapsamlı bir anlaşma ümidini dile getirmesine tepki göstererek, ”İranlıların tarih boyunca iftiharını gösterdiklerini ve hiç bir zaman tehdit ve zorbalık karşısında kararlı tutumundan geri adım atmadığını ve atmayacağını’ söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, uluslararası bir anlaşma olan nükleer anlaşmanın, Amerika tarafından açık bir şekilde çiğnenmesinin aynı zamanda Amerika’nın taahhütlerine bağlı kalmadığını  bir daha ortaya koyan bariz bir örnek olduğuna işaretle, bu durumun Amerika’nın tek yanlı bir şekilde rezil rüsvalığının açık göstergesi olduğunu bildirdi.

Behram Kasımi, Amerikan yönetiminin, iktisadi terör yoluyla İran halkının bağımsızlık iradesini ve terörizmle mücadelesi etkileyemeyeceğini ve aynı şekilde İran’ın bölgenin sebat, güvenlik ve iktisadi kalkınmasında da bir boşluk getiremeyeceğini bildirdi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, ‘Amerikan başkanı Trump’ın İran’la kapsamlı bir anlaşmaya varma ümidi yerine, tehdit, yaptırım, baskı ve ahde vefasızlık gibi tutumunu yeniden gözden geçirmesi ve diğer ülkelere ve milletlere yönelik bu davranışlarına son vermesinin daha iyi olacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.