İran hava sahası Ortadoğu’nun en güvenli hava sahasıdır

  • 03 Eylül 2016
  • 1.054 kez görüntülendi.
İran hava sahası Ortadoğu’nun en güvenli hava sahasıdır

İslami İran ordusu Hatemül Enbiya hava uzay savunma karargahı operasyon yardımcısı tuğgeneral Ali Rıza Elhami, İran hava sahasının Ortadoğu bölgesinin en güvenli hava sahası olduğunu söyledi.

İRİB ajansının bildirdiğine göre Tuğgeneral Elhami,  dün Tahran’ın güneyinde  yer alan Kum kentinde cuma namazında  yaptığı açıklamada, uluslararası sivil havacılık kurumu’nun (ICAO)  İran hava sahasını Ortadoğu bölgesinin en güvenlikli hava sahası olarak resmen ilan ettiğini  söyledi.

Elhami, uluslararası sivil havacılık kurumunun, İran hava sahasını kullanma isteğinin üç kat arttığını  belirterek, bugün ülkelerin İran hava sahasının güvenli olmasından dolayı  İran hava sahasından daha fazla istifade etmek istemelerinin İran açısından gurur verici olduğunu söyledi.

İranlı askeri yetkili, İran’ın etrafındaki ülkelerde yaşanan güvensizliğe de temasla; İran’da  şimdiki ortamda var olan güvenlik ve huzurun İran silahlı birliklerinin  çabaları sayesinde olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.