İran, her zaman dünya barışının sağlanmasında rol ifa etmiştir

  • 30 Eylül 2018
  • 1.492 kez görüntülendi.
İran, her zaman dünya barışının sağlanmasında rol ifa etmiştir

İran ve BM arasında tarihi senetler fuarının açılışında konuşan Detesnkov, ‘’İran’ın önerilerinden biri Medeniyetler arasında diyalog önerisiydi, bu öneri BM Genel Kurulu tarafından desteklendi ve 2001 yılı Medeniyetler Diyalog Yılı olarak adlandırıldı’’ dedi.

Detesnkov, Cumhurbaşkanı Ruhani’nin Şiddetten Arındırılmış Dünya önerisinin de BM Genel Kurulu tarafından desteklendiğini ve 2013 yılında BM Genel Kurulunun bir karar ile bu öneriye destek verdiğini ifade eden Detesnkov, bu desteğin 2015 ve 2017 yıllarında da bu yönde kararlar aldığını söyledi.

İran’ın Temmuz 2018 yılında 3 yıllığına Genel Kurulun Ekonomi ve Sosyal Konseyi üyeliğine seçildiği belirten Detesnkov, İran’ın bu konseyde ana 6 üyeden biri olduğunu söyledi.

Serginin IRNA ve Dışişleri Bakanlığının yardımları ile gerçekleştiğini ifade eden Detesnkov, serginin İran ve BM arasında 72 yıllık işbirliğinin göstergesi olduğunu söyledi.

İran’ın BM’yi kuran 51 ana kurucudan biri olduğunu ve ana sözleşmeler ve senetlerin yazılmasında iştirak ettiğini belirten Detesnkov, BM Enformasyon Bürosunun 1950 yılından beri Tahran’da faaliyette bulunduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.