İran içişleri bakanı: Terörist girişim İran’ın terörizmle mücadeledeki iradesini daha da arttıracaktır

  • 08 Haziran 2017
  • 893 kez görüntülendi.
İran içişleri bakanı: Terörist girişim İran’ın terörizmle mücadeledeki iradesini daha da arttıracaktır

İran içişleri bakanı, teröristlerin dün Tahran’daki kör saldırıları gibi girişimlerinin, İran’ın bölgede radikalizm, şiddet ve onların köklerini ortadan kaldırmaya dayalı iradesi ve hedefinin daha da güçlü bir şekilde sürdürmesine neden olacağını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Abdurrahman Rahmani Fazli, bugün sosyal paylaşım sitesi İnstagram’da kendi sayfasından yaptığı açıklamada, dün bir kaç işbirlikçinin İranlılar aleyhinde  kör ve umutsuz girişiminin İran milletinin birliğini ve beraberliğini daha da güçlendireceğini, inkılabçı İran halkının iradesi ve iktidarının daha da güçlenmesine vesile olacağını bildirdi.

Bu arada İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi de, teröristlerin her iki saldırıda da hedeflerine ulaşamadıklarını belirterek, masum halka yönelik ateş etmenin korkakça bir girişim olduğunu söyledi.

Burucerdi, bölgede terörist grupların oluşturulmasındaki  felsefenin İran İslam Cumhuriyetine darbe indirmek olduğuna da dikkat çekerek,  ”Arabistan dışişleri bakanının Tahran’daki terörist saldırılar karşısında sessizliğinin  kuşkuları beraberinde getirici bir tutum olduğunu” söyledi.

Bu arada İran milli güvenlik yüksek şurası sekreter yardımcısı Rıza Seyfullahi de, son bir kaç yılda İran’da IŞİD’a bağlı 58 terör timinin  İran güvenlik ve istihbarat güçlerinin çabaları sonucu, her hangi bir  saldırıda bulunamadan ortaya çıkarıldığı ve etkisiz hale getirildiğini  bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.