İran, Irak’ın Kuzeyinde Hiçbir Grup ve Partinin Hakimiyetini Kabul Etmemektedir

  • 28 Eylül 2017
  • 1.077 kez görüntülendi.
İran, Irak’ın Kuzeyinde Hiçbir Grup ve Partinin Hakimiyetini Kabul Etmemektedir

İran Genel Kurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri Iraklı mevkidaşı ile katıldığı basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu: Ben Irak halkının ve ordusunun başarısını ve ülkenin teröristlerin işgalinden kurtarılmasını kutluyorum ve Irak Genelkurmay Başkanı ile yaptığımız görüşmede; İran’ın hükumet, ordu, Haşdi Şabi ve Irak’ın hakimiyetine verdiği sınırsız desteğin devam etmesine vurgu yaptık.

Tümgeneral Muhammed Bakıri daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: İki ülke referandumun kabulü konusunda ortak tutuma sahiptir ve biz Irak’ın coğrafyasında bir değişiklik olmasını ve bir bölümün ülkeden ayrılmasını kabul etmiyoruz. İran İslam Cumhuriyeti Irak’ı tek parça ve bir bütün olarak resmen tanımaktadır ve Irak-İran ortak sınırları, Irak Başbakanının dediği gibi, şu anki yasal sınırlardır ve bizler bu ülkenin kuzeyinde hiçbir grup ya da partinin hakimiyetini kabul etmiyoruz. Iraklı dostlarımız yarın iki ülkenin ortak sınırlarının İran tarafını ziyaret edecek ve biz de onlara her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu ifade ettik.

Görüşmede Irak Genelkurmay Başkanı Osman Ganimi ise şu açıklamalarda bulundu: Biz bu görüşmede iki ülke arasında mevcut kriz konusunda gerekli askeri işbirliği ve koordinasyon ve yine iki ülke sınırları konularında görüştük. Ümit ederim sınırların güvenliği ve istihbarat paylaşımı konusunda birçok anlaşma imzalarız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.