İran Kara Kuvvetleri Komutanı: IŞİD’e Karşı Değil Amerika’ya Karşı Savaşa Hazırlanıyoruz

  • 14 Nisan 2016
  • 1.153 kez görüntülendi.
İran Kara Kuvvetleri Komutanı: IŞİD’e Karşı Değil Amerika’ya Karşı Savaşa Hazırlanıyoruz

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı General Ahmet Rıza Purdestan, Suriye’de İran Ordusu özel kuvvetlerine bağlı şehit olan 4 İranlı askerin cenaze töreninde; “Biz, İran İslam Cumhuriyeti’nin askerleriyiz nerede gerekirse orada bulunup kendi görevimizi yapacağız.” dedi.

Purdestan, İran Kara Kuvvetleri özel güçlerinin Suriye’de askeri danışmanlıkla görevlendirildiğine değinerek şöyle devam etti; Biz, Suriye’de Devrim Muhafızlarının Kudüs gücüne bağlı olan kardeşlerimizle işbirliği yapmaktayız ve üzerimize düşen görevi hiçbir taviz vermeden yerine getiriyoruz.

Biz, IŞİD’e karşı büyük askeri birlikler göndermeyi gereksiz buluyoruz. Bizim asıl düşmanımız Amerika’dır ve biz kendimizi ona hazırlıyoruz.

O, bu dört askerin şehit olduğu operasyonun açıklamasında; Halep’in güneyinde el-Nusra cephesi ve tekfirci örgütlerin büyük bir operasyonuyla karşılaşan bu cesur askerler, onlara karşı savaşmış onların birçok tank ve askeri araçlarını mahvetmiş ve tekfircilerden 200 kişiyi öldürmüşler. Bu savaş sonucunda bizim askerlerimizden de 4 kişi şehit olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.