İran Kültür ve İslami İrşad Bakanı: Kur’an, ahlaki faziletlerin boy aynasıdır

  • 30 Mayıs 2017
  • 957 kez görüntülendi.
İran Kültür ve İslami İrşad Bakanı: Kur’an, ahlaki faziletlerin boy aynasıdır

İran Kültür ve İrşadi İslami Bakanı, Kur’anı Kerim’in ahlaki faziletler için boy aynası olduğunu belirterek, ahlaki faziletlerin yaygınlaşması için Kur’ani öğretilerin her zaman devamlı olarak toplumda yaygın olması gerektiğini bildirdi.

Dün öğleden sonra 25. Tahran Uluslararası Kur’anı Kerim Fuarının açılışında konuşan İran Kültür ve İrşadi İslami Bakanı Seyyid Rıza Salihi Emiri, Kur’anı Kerimle ünsiyet ve ahlaki kavramların kullanılmasının toplumda Kur’anı Kerim ve Ehlibeyt (as sayesinde sadakat, doğruluk, insan severlik, gönüldaşlık, dert ortaklığı ve fakirlere dikkat etme duygusunun yaygınlaşacağını bildirdi.

Ahlaki bir toplumda şiddete yer olmadığını ve bugünkü çatışma ve krizlerin ana kaynağının insanların ahlaktan uzaklaşması olduğunu belirten İran Kültür ve İrşadi İslami Bakanı, kur’anı Kerim’in insaflı, hakkın kabul edilmesi, tüm uygarlıklar ve kültürler için özgürlük ve eşitlik eksenine dayalı olduğunu bildirdi.

İran Kültür ve İrşadi İslami Bakanı Salihi Emiri, günümüz toplumunun Kur’anı Kerim’den yardım alarak bu önemli hedefi tahakkuk ettireceğini, ahlaki ilkelerin yayılmasıyla da sosyal sorunların toplumdan yok edilebileceğini söyledi.

25. Tahran Uluslararası Kur’anı Kerim Fuarı, “Kur’an, Ahlak ve Yaşam” sloganıyla dün açıldı ve bu fuar Ramazan ayının 11. gününe tekabül eden 16 Haziran’a kadar devam edecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.