İran Kürdistan eyalet valisi, Irak Kürdistan bölge yönetimi içişleri ile görüştü

  • 20 Mayıs 2016
  • 892 kez görüntülendi.
İran Kürdistan eyalet valisi, Irak Kürdistan bölge yönetimi içişleri ile görüştü

İran İslam cumhuriyeti Kürdistan eyalet valisi Abdul-Muhammed Zahidi, Irak Kürdistan bölge yönetimi içişleri bakanı Abdul-Kerim Sincari ile görüşmede, iki bölge ilişkilerinin gelişme önemine vurgu yaptı.

İRNA’nın bildirdiğine göre dün gerçekleşen görüşmede Zahidi yaptığı açıklamada, Irak Kürdistan bölgesine yaptığı ziyaret sırasında, Erbil valisi ve ticaret odası ile yapıcı görüşmelerin gerçekleştiğini, tüm alanlarda ilişkileri geliştirme bağlamında Erbil yetkilileri ile anlaşmaların imzalanacağını belirtti.

Zahidi Irak Kürdistan bölgesi güvenliğinin kendi güvenlikleri olarak bildiğine işaretle, “Biz müslümanlar ve bölge ülkeleri, IŞİD adında ortak düşmanımız olduğu ve bunların tüm bölge halkının kafir bildiği ve hepsini yok etmek istedikleri nedeni ile, güvenlik alanında işbirliğimiz çok önemlidir” dedi.

Irak Kürdistan bölge yönetimi içişleri bakanı da Kürdistan bölgesinin İran ile ilişkilerinin her zaman stratejik ve önemli olduğuna değinerek, her zaman bu ilişkilerin gelişmesi ve ilerlemesine dikkat ettiklerini belirtti.

Abdul-Kerim Sincari İran İslam cumhuriyetinin Kürdistan bölge halkına zor şartlarda yaptığı yardımların her zaman tarih belleklerinde korunacağını da sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.