İran meclis başkanı Laricani, Rusya devlet başkanı ile görüştü

  • 23 Ekim 2015
  • 852 kez görüntülendi.
İran meclis başkanı Laricani, Rusya devlet başkanı ile görüştü

İran İslami Şura Meclisi Başkanı, Rusya devlet başkanı ile bir araya gelerek, çeşitli konular hususunda düşünce teatisinde bulundu.

İran İslami Şura Meclisi başkanı (savaş-barış çatışması toplumları) olarak bilinen Valdai Kulübü Konferansı’nda Rusya devlet başkanı Putin ile yaptığı görüşmede, İran’ın nükleer meselesinin çözümünde Rusya’nın oynadığı önemli rolden dolayı teşekkürlerini bildirirken, ‘5+1 grubuyla böyle bir müzakerenin Putin’in önerisi olduğunu’ söyledi.

Laricani ayrıca İran’ın zor zamanlarında Rusya’nın yardımlarına da temasla, İran’ın bu yardımların unutmayacağını ve iki ülke arasında dostluğun yeni şartlarda daha da gelişeceğini söyledi.

Rusya devlet başkanı Putin de, sözkonusu görüşmede, İran İslam inkılabı rehberi ve İran cumhurbaşkanı Ruhani’ye samimi selamlarını iletirken, İran nükleer meselesinin, mantık ve müzakere ile sonuçlandığını; kendisinin İran cumhurbaşkanıyla New York’taki müzakeresinin son derece yapıcı geçtiğini belirtti ve ‘iki ülke arasında ilişkiler daha da gelişmektedir’ dedi.

Putin açıklamasında ayrıca, Suriye’de terörizmle mücadelede İran’ın önemli bir rolünün olduğunu belirterek, İran’ın katkısı olmaksızın Suriye’de sonuç alınamayacağını ve bu katkısının kesinlikle olması gerektiğini söyledi.

Rusya devlet başkanı, birkaç gün önce Suriye cumhurbaşkanı Beşşar Esad ile görüşmesinin olduğunu ve Suriye’de terörizmle mücadele konusunu görüştüklerini ve bu görüşme neticesinin dört ülke dışişleri bakanlarında inceleneceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.