İran: Meşhed kentinde Arabistanlı ziyaretçilerden bir grubun zehirlenme olayı, kesinlikle kasıtlı değil

  • 11 Haziran 2015
  • 794 kez görüntülendi.
İran: Meşhed kentinde Arabistanlı ziyaretçilerden bir grubun zehirlenme olayı, kesinlikle kasıtlı değil

İran İslam cumhuriyeti içişleri bakanlığı güvenlik emniyet yardımcısı, mukaddes Meşhed kentinde Arabistanlı ziyaretçilerden bir grubun zehirlenme olayının kesinlikle kasıtlı olmadığını bildirdi.

İran İslam cumhuriyeti içişleri bakanlığı güvenlik emniyet yardımcısı Hüseyin Zülfikari Tahran’da katıldığı bir basın toplantısında, Meşhed kentinde Arabistanlı ziyaretçilerinin zehirlenmesi olayı ile ilgili yapılan çalışmaları açıklayarak, Arabistanlı ziyaretçilerin Meşhed kentinde zehirlenmesi olayı ardından cumhurbaşkanının özel direktifiyle tüm çalışmaların bu işe yoğunlaştığını ve olayın derhal sonuçlandırılmasına gayret gösterildiğini söyledi.

Arabistanlı ziyaretçilerinin zehirlenmesi olayına değinen İran İslam cumhuriyeti içişleri bakanlığı güvenlik emniyet yardımcısı Zülfikari, bu zehirlenme olayının otelin beşinci katında kullanılan zararlı hayvanlarla mücadele için yerleştirilen zehirin sıvılaşarak çevreye yayılmasından kaynaklandığını ve bu acı olayda 3 çocuk ve bir genç olmak üzere dört kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

İran İslam cumhuriyeti içişleri bakanlığı güvenlik emniyet yardımcısı, yapılan araştırmalar sonucu olayda kesinlikle kasıtın bulunmadığını ve sadece bir hatanın bu olaya sebebiyet verdiğini bildirdi.

İran İslam cumhuriyeti içişleri bakanlığı güvenlik emniyet yardımcısı ayrıca olayla ilgili detaylı raporun cumhurbaşkanı ve dışişleri bakanlığına sunulacağını da söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.