İran: Mina faciası dosyasında Fransa’nın arabulucu olduğu haberi doğru değil

  • 11 Ağustos 2016
  • 859 kez görüntülendi.
İran: Mina faciası dosyasında Fransa’nın arabulucu olduğu haberi doğru değil

İran Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı, Mina faciasıyla ilgili Fransa’nın İran ve Arabistan arasında arabuluculuk yaptığına dair çıkan haberlerin doğru olmadığını ve bu meselenin kendi açıklamasının yanlış anlaşılması ardından dillendirildiğini söyledi.

İran Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı Said Evhadi, Pazartesi akşamı katıldığı bir televizyon programında İran’ın Mina faciasıyla ilgili ülke içi ve yurt dışı tüm kapasiteleri kullanacağına dair açıklamasına temasla, İran dışişleri bakanlığı ve başsavcılığın bu konuda bir çok ortak oturumlar düzenlediklerini bildirdi.

İran Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı Evhadi söz konusu televizyon programında Mina faciasının uluslararası alanda hukuki takibi için İran’ın Fransa’ya bir hukuk heyeti göndereceğini ve bu konuda İslam ülkeleri, bölge ve Avrupa ülkeleri avukatlarından yararlanacağını bildirmişti.

Evhadi, İran’ın dünyanın neresinde olursa olsun her türlü imkanı kendi yararına kullanma hakkını kendine saklı gördüğünü ve bunun için de Fransa’ya bir hukuk heyetinin gönderileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.