İran petrol bakanı: İran bütün petrol anlaşmalarına bağlıdır

  • 16 Nisan 2017
  • 1.178 kez görüntülendi.
İran petrol bakanı: İran bütün petrol anlaşmalarına bağlıdır

İran petrol bakanı Bijen Namdar Zengene, İran’ın bütün petrol anlaşmalarına bağlı kaldığını söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre, Zengene, dün İran’ın güneyinde yer alan Güney Pars bölgesinde yeni ünitelerin İran cumhurbaşkanı tarafından açılış arifesinde yaptığı açıklamada, son 4 yıl içinde Güney Pars bölgesinde gaz üretiminin iki katına çıkarıldığına temasla, ”İran bütün petrol anlaşmalarına bağlıdır” dedi.

Zengene, Güney Pars bölgesinde 5 ünitenin açılışıyla, İran’ın üretimine, 150 milyon metre küp gaz, 200 bin varil sıvı gaz, 3 milyon ton etan gazı ve 3 milyon ton LPG’nin ilave olacağını söyledi.

İran petrol bakanı, bu ünitelerin açılmasıyla ülkenin gelirlerinin de artacağını belirterek, Güney Pars’ta 2 ünitenin yıllık 3.5 ila 4 milyar dolar gelirinin olduğunu ve 5 ünitede 2 yılda bütün yatırım giderlerinin maliyetinin gelirlerden karşılanacağını söyledi.

İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün İran’ın güneyinde yer alan Buşehr eyaletine  bazı  rafineri ve petro kimya ünitelerinin açılışını gerçekleştirmek için gidecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.