İran Petrol Bakanı: Viyana’daki petrol görüşmeleri siyasileştirilmemeli

  • 30 Kasım 2016
  • 935 kez görüntülendi.
İran Petrol Bakanı: Viyana’daki petrol görüşmeleri siyasileştirilmemeli

İran Petrol Bakanı Zengene, İran’a karşı yaptırım uygulandığı dönemde bol miktarda petrol üreten ülkelerin halihazırda petrol piyasasında daha fazla sorumluluk üstlenmeleri gerektiğini vurguladı.

Viyana toplantısına katılmak için Avusturya’da bulunan İran Petrol Bakanı Bijen Zengene, “Bu toplantıda ekonomik bir atmosfer hakim olursa olumlu sonuçlara ulaşılabilir. Bilakis toplantı siyaset etkisi altında kalırsa uzlaşmaya varmak zor olacaktır” dedi.

Bijen Zengene, “İran’a karşı uygulanan yaptırımlar ve Libya ve Nijerya’nın ise zor koşullar altında olduğu dönemlerde bol miktarda petrol üretip iyi kazanımlar elde eden ülkelerin şu anki zamanda petrol piyasasında daha fazla sorumluluk üstlenmesi gerekir” ifadesini kullandı.

Daha önce Cezayir’de OPEC üyeleri arasında düzenlenen toplantıda 2014 yılından beri yarıya düşen dünya petrol fiyatının uygun bir fiyata ulaşması için bazı kararlar alındı. Viyana toplantısı ise OPEC üyelerinin bu kararla ilgili nihai bir anlaşmaya varmaları için düzenleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.