İran Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü: İran’ın Suriye’de üsse ihtiyacı yok

  • 04 Aralık 2018
  • 1.344 kez görüntülendi.
İran Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü: İran’ın Suriye’de üsse ihtiyacı yok

İran silahlı kuvvetleri İSK Sözcüsü General Ebulfazl Şekarçi, İran İslam Cumhuriyeti Suriye’de askeri üsse ihtiyacı olmadığını belirtti.

Salı günü IRNA’ya konuşan İSK Sözcüsü General Şekarçi, İran komşuları Irak ve Suriye’ye hiç bir müdahalede bulunmadığını belirterek, İran İslam Cumhuriyeti Irak ve Suriye devletleri ve milletleri talepte bulundukları takdirde onlara istişare verdiğini belirltti.

General Şekarçi, İran İslam Cumhuriyeti’nin Irak ve Suriye’deki varlığı tamamen askeri müsteşar düzeyinde ve yasal bir varlık olduğunu ifade etti.

İran İslam Cumhuriyeti ve Rusya federasyonu müsteşarları arasında Suriye’de yürütülen işbirliğine de değinen General Şekarçi, İran ve Rusya, Suriye’de askeri istişare alanında koordineli hareket ettiklerini vurguladı.

Amerikalı yetkililerin İran İslam Cumhuriyeti’nin yeni füze denemesiyle ilgili iddialarına gösterdiği tepkidi, İran’ın füze gücü hakkında başkalarına hesap vermek zorunda olmadığını belirtti.

General Şekarçi, füze denemeleri ülkenin savunma ve caydırıcı gücünü geliştirme doğrultusunda olduğunu ve bu yüzden devam edeceğini belirtti.

General Şekarçi, İran milli güvenliğini ilgilendiren konuları asla müzakere etmeyeceğini ve bu doğrultuda da kimsenin icazetine ihtiyacı olmadığını vurguladı.

Amerikalı yetkililerin askeri seçenek tehditlerine de cevap veren General Şekarçi, Amerika ve müttefiklerilnin en ufak hatasına ebediyen unutamayacakları şekilde karşılık verileceğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.