İran ve Moldova arasında bankacılık işbirliği gelişiyor

  • 13 Şubat 2017
  • 1.347 kez görüntülendi.
İran ve Moldova arasında bankacılık işbirliği gelişiyor

İran Merkez Bankası başkanı ve Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon, iki ülke arasında bankacılık işbirliğinin gelişeceğini söyledi.

İran Merkez Bankası başkanı Veliyullah Seyf, dün, Tahran’da bulunan Moldova cumhurbaşkanı ile görüşmesinde, İran bankalarının zalim yaptırımlardan çıktığını  belirterek, iki ülke arasında bankacılık alanında  karşılıklı işbirliğinin gelişmesine vurgu yaptı.

Moldova cumhurbaşkanı İgor Dodon da, Moldova’da İran  bankalarının şubelerinin açılmasını olumlu karşıladığını belirterek, ”Moldova’nın İran bankalarıyla işbirliğine hazır olduğunu” söyledi.

İran Merkez Bankası başkanı, ayrıca sözkonusu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, iki ülke bankaları arasında işbirliğinin gelişmesinin ikili ilişkilerin gelişmesinde önemli etkisinin olacağını söyledi.

Veliyyullah Seyf, Moldova’nın Avrupa ve Orta Asya ülkeleriyle ilişkileri ile coğrafi konumuna da temasla, bu ülkenin İran ve  sözkonusu ülkeler arasında  irtibat köprüsü olabileceğini söyledi.

Moldova cumhurbaşkanı dün ayrıca İran cumhurbaşkanı Ruhani ile görüşmesinde, İran’ı, bir kaç bin yıllık medeniyet ve hizmeti bulunan bir ülke olarak nitelerken, iki ülkenin potansiyellerinden ikili iktisadi, ticari, yatırım ve diğer alanlarda istifade edilmesi gerektiğini söyledi.

Moldova cumhurbaşkanı  sözkonusu görüşmede ayrıca İran cumhurbaşkanı Ruhani’yi Moldova’ya resmen davet ederken, iki ülke arasında ulaştırma, transit, enerji, iktisadi ve bankacılık gibi alanlarda işbirliğinin geliştirilmesine vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.