İran ve Rusya KOEP nükleer anlaşmasının korunması zaruretini bildirdiler

  • 14 Mayıs 2018
  • 1.163 kez görüntülendi.
İran ve Rusya KOEP nükleer anlaşmasının korunması zaruretini bildirdiler

Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Moskova’da bir araya gelerek fikir alışveriÅŸinde bulundu.

Mehr haber ajansının bildirdiÄŸine göre Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Moskova’da bir araya gelerek fikir alışveriÅŸinde bulundu.

DışiÅŸleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif bugün sabah saatlerinde Rusya’nın baÅŸkenti Moskova’ya ayak bastı. Zarif yapacağı bir günlük ziyaretinde Rus mevkidaşıyla görüşecek.

İki gün önce Çin’in başkenti Pekin’e doğru yola çıkan Zarif, havalimanında Tahran’ın Pekin Büyükelçisi Ali Asgar Haci tarafından ağırlandı.

Bakan Zarif daha sonra Çinli mevkidaşı Wang Yi ile bir araya gelerek nükleer anlaşmadaki son gelişmeleri ele alacak.

Zarif Moskova ziyaretinin ardından da önümüzdeki Salı günü Brüksel’de E3 ülkeleri (Almanya, Fransa, İngiltere) ve AB Dış İlişkiler Sorumlusu Federica Mogherini’yle müzakere masasına oturacak.

Dışişleri Bakanı Zarif, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin talimatı yönünde ABD hariç nükleer anlaşmanın diğer taraflarıyla bir araya gelip İran’ın menfaatlerinin korunup korunmadığını masaya yatıracak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.