İran ve Türkmenistan cumhurbaşkanları ortak basın toplantısı düzenledi

  • 22 Kasım 2015
  • 862 kez görüntülendi.
İran ve Türkmenistan cumhurbaşkanları ortak basın toplantısı düzenledi

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Tahran ve Aşkabat arasındaki ilişkilerin büyük önem taşıdığını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran’a gelen Türkmen mevkidaşı Gurbanguli Berdimuhammedov ile bugün düzenlediği ortak basın toplantısında, doğalgaz, elektrik, sanayi, tarım ve turizm endüstrisi gibi farklı alanlarda iki ülkenin işbirliği yapması gerektiğini söyledi.

Ruhani, Hazar denizinden en iyi şekilde yararlanabilmek için iki ülke arasındaki ilişkilerin artırılmasının önemine de işaret ederek, “Bugünkü toplantıda ikili ilişkilerin artırılması için kapsamlı bir işbirliği programının hazırlanacağı belirtildi” diye ekledi.

Tahran ve Aşkabat’ın birçok siyasi konuda aynı düşüncelere sahip olduğunu ifade eden Türkmenistan Cumhurbaşkanı da, “Biz bölge ve bütün dünyada güven ve istikrarın sağlanmasından yanayız. Hem İran hem de Türkmenistan’ın siyaseti aynı amaç doğrultusundadır” diye konuştu.

Berdimuhammedov, İran ve Türkmenistan arasındaki ticaret hacminin geçen yıla nazaran iki kat daha artış gösterdiğini belirterek, “Hazar denizi iki ülke arasındaki ilişkilerin artırılması kosunuda büyük öneme sahiptir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.