İran, “Velayet Fedaileri”nin beşinci tatbikatını yarın düzenliyor

  • 04 Eylül 2015
  • 761 kez görüntülendi.
İran, “Velayet Fedaileri”nin beşinci tatbikatını yarın düzenliyor

İran Hava Kuvvetleri’nin bilgilendirme sitesinin haberine göre, İran İslam Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri’nin “Veyalet Fedaileri”nin beşinci tatbikatı, tüm hava kuvvetleri birliklerinin katılmasıyla yarın Cumartesi günü İsfahan bölgesi genel komutalığında başlayacaktır.

Düzenlediği basın toplantısında bu haberi veren İran Hava Kuvvetleri Komutan Vekili Alirıza Berhur, “Söz konusu tatbikata başta savaş ve bombardıman uçakları olmak üzere, çeşitli keşif, yakıt ve İHA uçkları katılacaktır.”diye konuştu.

Berhur, bu tatbikata F-4, F-5, F-14, F-7, Soho-24, Mig-29, C-130, 707 ve 747 Boeing, Saika ve İHA uçakları katılacaklarının bilgisini verdi.

Tatbikatın üç dalgadan oluşarak programlandığını söyleyen İran Hava Kuvvetleri Komutan Vekili, ilk dalgada keşif ve bilgi aktarma, ikinci dalgada keşfedilen hedefleri yok etmek ve üçüncü dalgada ise sivil savunma tatbikatı olduğunu bildirdi.

Pilot Alirıza Berhur, “Velayet Fedaileri”nin beşinci tatbikatının en önemli özelliği, havadan hayava savaşmanın yanısıra hava ve kadaradaki hedefleri yok etmek olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.