İran, yasa dışı ambargoların kalkması için uluslararası işbirliği ve birlik istedi

  • 29 Nisan 2021
  • 698 kez görüntülendi.
İran, yasa dışı ambargoların kalkması için uluslararası işbirliği ve birlik istedi

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade yasa dışı ambargolar dahil tek taraflı uygulamalarla mücadele için uluslararası birlik ve işbirliği yapılmasını istedi.

Said Hatipzade, Video Konferans yöntemiyle BM Genel Kurulunda Bilgi Teknolojileri Komitesinde yaptığı açıklamada Bilgi Teknolojileri ve İletişim’deki ihtilafların gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasındaki çatlağı derinleştirdiğini ve gelişmekte olan bir çok ülkenin henüz bilgi teknolojini devriminden yararlanamadığını söyledi.

Bazı ülkelerin tekellerindeki iletişim teknolojilerinden gerçeklerin ters gösterilmesinde yararlandıklarını ifade eden Hatipzade böylelikle bu ülkelerin gelişmekte olan ülkelerin görünümünü bozup onların menfaatlerine zarar verdiklerini söyledi.

Mevcut koronalı döneme işaret eden Hatipzade, mevcut şartlarda tek taraflı uygulamaların özellikle ambargoların hedef ülkelere daha fazla ekonomik, ticari ve mali baskı oluşmasına sebep olduğunu söyledi.

İranlı yetkili, İran İslam Cumhuriyeti’nin Birleşmiş Milletler’in Filistin meselesindeki önemli sorumluluğunu vurgulamaya devam ettiğini ve işgalin olumsuz sonuçları ve Filistin halkına yönelik yaptırımların uluslararası farkındalığın artırılmasını tam olarak desteklediğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.