İran’a yönelik yaptırımların kalkmasıyla İran’a gelen yabancı petrol tankerlerinin sayısı 2 katına çıktı

  • 07 Mayıs 2016
  • 894 kez görüntülendi.
İran’a yönelik yaptırımların kalkmasıyla İran’a gelen yabancı petrol tankerlerinin sayısı 2 katına çıktı

İran petrol terminalleri şirketi genel müdürü Seyyid Piruz Musevi, İran’a yönelik yaptırımların kalkmasıyla İran’a gelen yabancı petrol tankerlerinin sayısının 2 katına çıktığını söyledi.

Enerji ve petrol sitesi ŞANA’nın haberine göre, Musevi, 21. Tahran Uluslararası Petrol, Gaz, Rafineri ve Petro Kimya fuarında yaptığı açıklamada, yaptırımların kalkmasını ve nükleer anlaşma KOEP’i çok önemli olarak nitelerken; bu dönemde, petrol sanayinin İran’ın ekonomisini harekete geçiren motor olarak niteledi.

İranlı yetkili, İran petrol bakanlığının yaptırımlardan sonra petrol üretim miktarı ve ihracatına dair siyasetlerine de temasla; Petrol Terminalleri Şirketi’nin, petrol ve gaz üretimi, petrol ihracatı ve sıvı üretimler zincirinde son halkası olduğunu söyledi.

Musevi, İran’ın güneyinde Hürmüz Boğazı’nın dışında Cask terminalinin yapılmasını, günlük 2 milyon varil ham petrolün ihraç edilmesi yönünde hükümetin çok önemli bir girişimi olarak nitelerken, bu terminal için 10 milyon varil ham petrolün depolanmasının dikkate alındığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.