İran’da 30 Aralık Hamaseti etkinlikleri düzenlendi

  • 30 Aralık 2017
  • 979 kez görüntülendi.
İran’da 30 Aralık Hamaseti etkinlikleri düzenlendi

İslami İran’ın genelinde bugün 30 Aralık Hamaseti yıldönümü dolaysıyla çok sayıda halkın coşkulu ve basiretli katılımıyla etkinlikler ve yürüyüşler düzenlendi.

Bugün 30 Aralık’a denk gelen hicri şemsi 9 Dey. İran halkı 2009’da böyle bir günde kendiliğinden milyonluk kitleler halinde hamasetli gösteriye katılarak velayete bağlılığını ortaya koymuş ve inkılab tarihinde yeni bir sayfanın açılmasına vesile olmuş, bu münasebetle 9 Dey – 30 Aralık 2009 İran halkının iftiharlarından bir diğer sayfa olarak İran takviminde yer almıştır.

İRİB Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, büyük ve basiret sahibi İran halkı bir kez daha 9 Dey-30 Aralık Hamaseti’nin yıldönümü dolaysıyla düzenlenen yürüyüşler ve etkinliklere katılarak, bir kez daha İslam İnkılabı’nın yüksek ülküleriyle biat yinelediler.

Başkent Tahran’da da Rahmetli İmam Humeyni Musallası’nda 9 Dey Hamaseti etkinliği, kalabalık kitelenin katılımıyla düzenlendi.

9 Dey Hamaseti yıldönümü dolaysıyla İslami İran’ın genelinde düzenlenen etkinliklerin ardından katılımcılar sonuç bildirisi yayınlayarak, Siyonizm-Emperyalizmin mukaddes İslam nizamına karşı fitneleri karşı koymak için tam hazırlıklı olduklarına vurgu yaptılar.

Sonuç bildirisinde; 9 Dey’in gücünü halktan alan İslami nizamın güç gösterisi yaptığı, Velayet çatısı altında milletin birleştiği, diyanet, basiret, düşmanı tanımak, görev farkındalığı ve zamanında harekete geçmek günü olduğu, bu günde İslam İnkılabı Rehberi’nin bilgece tedbirleriyle İslam İnkılabı’na karşı en büyük ve çetrefil fitnesinin boşa çıkarılarak, fitnecilerin izole edildiği vurgulandı.

9 Dey etkinliğinin sonuç bildirisinde ayrıca, İranlı yetkililerin halkın yaşamsal sorun ve sıkıntılarının çözümü için çaba ve gayret göstermesine vurgu yapılarak, devrim karşıtları ve ABD, İngiliz ve Kudüs’ü işgal eden Siyonist rejimin casusluk servislerinin istediği olan her türlü fitneciliğin boşa çıkarılacağı vurgulandı.

9 Dey etkinliklerine katılanlar ayrıca yetkililerden İslam nizamının yükselişi ve ABD’nin yeni fitneleri ve zalimce yaptırımlarına karşı koyma gücünü arttırmak için ellerinden geleni yapmalarını istediler.

9 Dey tarihi, halkın İslam inkılabının ülküleri ve İslamın temel esaslarının korunması ve izzetin, bağımsızlığın ve halkın basiretinin bir simgesidir ve İran halkı böyle bir günde düşmana, her türlü şeytani fitneye karşı durmaya hazır olduğunu göstermiştir.

9 Dey, İslam inkılabı tarihinde, basiret gününe dönüşmüş ve kalıcı hale gelmiştir. Bu unutulmayacak ve tarihi günde İran halkı, her zaman İslami İran’ın sahnesinde var olduğunu göstermiş, Allah ve din düşmanlarının umutlarını suya düşürmüştür ve onları ümitsiz hale getirmiştir ve İmam Zaman’ın ve onun vekili Ayetullah Hamanei’nin gönlünü şad etmiştir.

İran halkı böyle bir günde, fitnecilere son kurşunu sıkarak onların uğursuz planlarını bozmuştur. 9 dey 1388 (miladi 30 aralık 2009) tarihinde, İran İslam nizamının siyasi meşruiyetinin bir kez daha İran halkının kendiliğinden milyonluk kitleler halinde Tahran ve diğer kentlerde cadde ve sokağa çıkararak dünyaya gösterilmesine vesile olduğu gündür.

9 Dey 1388’de (30 aralık 2009) İran halkı milyonluk kitleler halinde fitnecilere karşı durmuş ve onlara gerekli cevabı vermiştir. Zira, fitneciler o dönemde yapılan 10. dönem cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hile yapıldığı iddiasıyla ülkenin ortamını bozmaya çalışmışlardır. Ama İran halkının hamaseti sayesinde onların bu girişimi de yenilgiye uğratılmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.