İran’da Apa Sosyal ve Kültür İşler Komisyonu Toplantısı

  • 27 Nisan 2016
  • 955 kez görüntülendi.
İran’da Apa Sosyal ve Kültür İşler Komisyonu Toplantısı

Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Sosyal ve Kültür İşler Komisyonu Toplantısı Tahran’da yapıldı.

İran Meclis Başkan Yardımcısı Muhammed Hasan Ebuturabiferd, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Ümit ediyorum ki bu gibi toplantılar, ortak çabalarımızın Asya halkının refah ve ilerlemesine odaklanmasına vesile olur. Böylece sahip olduğumuz çeşitli kültürlerimizle dinler arası diyaloğu güçlendirir, göçmen işçilerin sorunlarıyla ilgilenme imkanı oluşur” ifadelerini kullandı.

Toplantının bugünkü oturumunda Asya’da kültürel mirasın korunması, iletişim teknolojileri, sağlık eşitliği, göçmen işçilerin hakları ve yolsuzlukla mücadele, konulu karar taslakları ele alındı.

Yarınki oturumda ise Asya kıtasındaki kadın parlamenterler, dünya dinlerinin çeşitliliği ve uyuşturucuyla mücadele konularının ele alınması bekleniyor.

APA, 1999 yılında Bangladeş’in teklifiyle, Asya ülkeleri arasında gelişme ortamını oluşturmak amacıyla, “Barış İçin Asya Meclisler Kurumu” adı altında kuruldu. 2006 yılında Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) adını aldı. APA, Asya kıtasının en önemli kurumlarından biri olarak, Asya kıtası ülkeleri meclislerinin kararlarının hayata geçirilmesi ve yoksulluk, uyuşturucuyla mücadele, kalkınma konularında strateji oluşturma faaliyetlerini sürdürüyor. 41 ülkenin üye olduğu birliğin genel sekreterliğini İran, dönem başkanlığını Kamboçya yürütüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.