Ruhani Putin’i Uyardı: Ateşkes Teröristlerin Güçlenmesine Fırsat Vermemelidir

  • 25 Şubat 2016
  • 880 kez görüntülendi.
Ruhani Putin’i Uyardı: Ateşkes Teröristlerin Güçlenmesine Fırsat Vermemelidir

İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Rusya devlet başkanı Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde, Suriye’de ateşkesin teröristlerin yeniden güçlenmesine fırsat vermemesi gerektiğini söyledi.

Ruhani, Putin’le yaptığı telefon görüşmesinde, ateşkesin, çatışmaların durması, insani yardımların başlaması açısından Suriye halkının çıkarlarına olduğunu belirterek; geçici ateşkes sürecinin teröristlerin yeniden güçlenmesi ve de bunların mali ve askeri açıdan yardım almaları için bir fırsata dönüşmemesi gerektiğini söyledi.

İslami İran cumhurbaşkanı, İran’ın Suriye’de siyasi süreç konusundaki tutumu ve Suriye halkına yardım konusunda İran ve Rusya arasında işbirliği için görüşmelerin sürmesine temasla, kuşkusuz Rusya savaş uçaklarının havadan ve Suriye ordusu ve halkının karadan operasyonlarının, teröristleri ve hamilerini müzakere masasına çektiğini ve onların da Suriye’de askeri girişimlerin hiç kimsenin yararına olmadığını gördüklerini söyledi.

Ruhani, Suriye’de ateşkesle ilgili kuşkulara da temasla, sözkonusu anlaşmanın bir çok kuşkuları ve kaygıları da beraberinde getirdiğini ama bunların giderilmesinin bir zaruret olduğunu söyledi.

Söz konusu telefon görüşmesinde Rusya devlet başkanı Putin de, Suriye konusunda varılan anlaşmanın ayrıntıları konusunda İran cumhurbaşkanı Ruhani’ye bilgi verirken, İran ve Rusya ilişkilerinin karşılıklı güven üzerine kurulu olduğunu ve bu çerçevede Moskova’nın Suriye konusunda İran’la çok yakın işbirliği ve koordine içinde olmaya ihtiyacının olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.