İran’dan Arap Birliği dışişleri bakanlarının bildirisine tepki

  • 14 Eylül 2017
  • 1.079 kez görüntülendi.
İran’dan Arap Birliği dışişleri bakanlarının bildirisine tepki

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, ölçüsüz tutumun bölge ülkeleri arasında çatlakların her geçen gün daha da artmasına neden olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Behram Kasımi, dün  Arap Birliği dışişleri bakanları konferansının sonunda yayınlanan kapanış bildirisinde İran’a ait adalarla ilgili planlarını kınarken, ölçüsüz tutumların bölge ülkelerindeki çatlakların her geçen gün daha da artmasına ve de bölgede programlı işbirliklerin  gecikmesine neden olacağını söyledi.

Kasımi, Arap Birliği’nin Kahire oturumundaki sözkonusu bildirisini kınarken, Birleşik Arap Emirilkleri ve Kuveyt temsilciliklerinin  İran’a ait Ebu Musa, Büyük Tonb ve Küçük Tonb adaları hakkındaki açıklamalarının ise siyasi düşmanlık ve tarihi gerçekleri anlamaktan yoksun olmaktan kaynaklandığını söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, bildirinin çok açık bir şekilde İran’ın ve diğer ülkelerin içişlerine müdahale olduğunu  belirterek, İran’a ait adalarla ilgili iddiaları içeren planı kınadı ve onun maddelerini de reddetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.