İran’dan BM genel kuruluna itiraz

  • 01 Haziran 2017
  • 1.001 kez görüntülendi.
İran’dan BM genel kuruluna itiraz

İran İslam Cumhuriyetinin BM’deki temsilci yardımcısı İshak Alı Habib, BM genel kurulu yardımcılığına siyonist rejim İsrail temsilcisinin atanmasına itiraz etti.

İRİB muhabirinin bildirdiğine göre, Alı Habib,  dün yaptığı açıklamada, siyonist İsrail rejiminin hiç bir zaman BM’nin dostu olmadığını ve  siyonistlerin  insanlık dışı siyasetlerinin bütün dünya için ayan beyan ortada olduğunu söyledi.

Bu arada siyonist rejim, BM Güvenlik Kurulu bildirilerini hiçe sayarken ve işgal ettiği Filistin topraklarında siyonist yerleşim sitelerine yönelik dünyanın tepkisine aldırış etmeksizin bu siyasetlerini sürdürerek, aynı zamanda Filistinlilerin evlerini ve arazilerini tahrip ederken  Filistinlilere karşı cinayetlerini daha da artırmış bulunmakta.

Öte yandan terör rejimi İsrail zindanlarında bulunan Filistinli esirler, 17 nisan esirler gününde,  bu rejimin  ırkçı ve baskıya dayalı siyasetlerini  protesto için açlık grevine gitmiş ve 41 gün sonra bu açlık grev, siyonist rejimin esirlerin taleplerini kabul etmek zorunda kalmasının ardından sonlandırılmıştı.

İnsan Haklarını İzleme Örgütü de, terör rejimi İsrail’in ırkçı siyasetlerini eleştirirken, bu rejimin Kudüs belediyesinin plan ve projelerinin, bu kentin asıl sahipleri olan Filistinlilerin azınlık konumuna düşmesini hedeflediğinin görüldüğünü bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.