Mısır’da “Üçlü Afrika Ekonomik Topluluğu” zirvesi düzenlendi

  • 12 Haziran 2015
  • 778 kez görüntülendi.
Mısır’da “Üçlü Afrika Ekonomik Topluluğu” zirvesi düzenlendi

Şarm eş-Şeyh’teki zirvede, 26 ülkenin katılımıyla, topluluk üyeleri arasında serbest ticaret anlaşması imzalandı.

Mısır’da düzenlenen “Üçlü Afrika Ekonomik Topluluğu” zirvesinde, serbest ticaret anlaşması imzalandı.

Afrika kıtasında yapılanan Güney Afrika Kalkınma Topluluğu (SADC), Doğu ve Güney Afrika Ortak Pazarı (COMESA) ile Doğu Afrika Topluluğu (EAC) birlik üyelerinden 26 ülkenin devlet başkanı veya temsilcisinin katıldığı, pazartesi günü uzmanlar düzeyinde başlayan zirveye Mısır ev sahipliği yaptı.

Şarm eş-Şeyh kentindeki zirvede konuşan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, serbest ticaret bölgelerinin oluşturulması için bölge ülkelerinde “siyasi iradenin olması” gerektiğini ifade etti. Sisi’nin yanı sıra toplantıda, Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn de bir konuşma yaptı.

Zirvede, üye ülkeler arasında 2017’de yürürlüğe girecek “serbest ticaret anlaşması” imzalandı ayrıca “serbest ticaret bölgeleri” oluşturulması konusunda kararların alındığı belirtildi.

Zirveye katılan ülkeler 2008 ve 2010 yıllarında Uganda ve Güney Afrika Cumhuriyeti’nde serbest ticaret ve Afrika ülkeleri kalkınmasına dair çözüm yollarının tartışıldığı konferanslarda bir araya gelmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.