İran’dan BM’ye terör rejimi İsrail’in cinayetleri konusunda sert eleştiri

  • 30 Kasım 2019
  • 807 kez görüntülendi.
İran’dan BM’ye terör rejimi İsrail’in cinayetleri konusunda sert eleştiri

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, siyonist İsrail’in 70 yıldır işgali ve bu süre boyunca Filistin halkına yönelik cinayetleri karşısında BM’nin sessiz kalmasını kınadı.

Seyyid Abbas Musevi, Filistin Halkıyla Dayanışma Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, terör rejimi İsrail’in Filistin toprakları üzerindeki işgalinin üzerinden 70 yıl geçtiğini ve bu süre zarfında bu  rejimin işgal, terör, saldırı, cinayet, yağmalama ve soykırım gibi insan hakları ihlallerinde bulunduğunu ama BM ve dünya camiasının bu duruma seyirci kaldığını bildirdi.

29 kasım 1947’de BM genel kurulu  Filistin’in bölünmesini onaylamıştı.

Mayıs 1948’de, siyonistler işgal ettikleri toprakların yarısında gerçek sahibi olan Filistinlilerin varlığına bile tahammül etmeyerek her geçen gün işgal topraklarını ABD ve Avrupa’nın desteğiyle genişlettiler. Böylece bağımsız Filistin devletinin kurulmasına engel olmaya çalıştılar.

Bu arada 29 Kasım Filistin ile Uluslararası Dayanışma günü kapsamında ırkçı İsrail’in İstanbul Konsolosluğu önünde toplanan bir grup, terör rejimi İsrail’i protesto etti.

‘Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları’, 29 Kasım Filistin ile Uluslararası Dayanışma Günü çerçevesinde İstanbul Beşiktaş’taki İsrail Konsolosluğu önünde protesto gösterisi gerçekleştirdi. Ellerinde ‘Yıkılsın siyonist İsrail devleti’, ‘Kudüs Filistinlilerindir’ yazılı pankartlar taşıyan grup, konsolosluk binası önünde toplandı.

Polis ekiplerinin geniş güvenlik önl

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.