İran’dan Dünyanın Dışişleri Bakanlarına Yemen Konusunda Plan

  • 21 Nisan 2015
  • 719 kez görüntülendi.
İran’dan Dünyanın Dışişleri Bakanlarına Yemen Konusunda Plan

İran dışişleri bakanlığı Arap ve Afrika işleri yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Yemen sorununun çözüm konusunda İran’ın kendi planını dünya ülkeleri dışişleri bakanlarına ilettiğini söyledi.
Abdullahiyan, dün muhabirimize verdiği demeçte, İran’ın Yemen sorununun çözümü konusunda sunduğu 4 maddelik plana temas ederek; sözkonusu planın İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif tarafından BM genel sekreteri Ban Ki Moon’a teslim edildiğini belirtti ve İran açısından Yemen’deki sorunun çözüm yolunun siyasi yoldan geçtiğini söyledi.
Abdullahiyan sözkonusu planın ilk maddesinin Arabistan’ın Yemen’e yönelik saldırılarının derhal durdurulması olduğunu bir başka maddesinin de Yemen halkına zaruri ve insani yardımların gönderilmesi olduğunu bildirdi.
İran dışişleri bakan yardımcısı Suudi Arabistan’ın Yemen’e başlattığı ve devam eden saldırılarda kadın, çocuk sivillerin de ölmesinin açık bir şekilde insanlık faciasını gözler önüne serdiğini söyledi.
İran dışişleri bakan yardımcısının açıklamasına göre, İran’ın Yemen’le ilgili sunduğu 4 maddelik planda, Yemen’de bütün gruplar milli görüşmelere davet edilirken, çok katılımlı bir hükümetin kurulması konusu da yer alıyor

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.