İran’dan Fransa’ya terör örgütüne destek eleştirisi

  • 22 Temmuz 2017
  • 1.126 kez görüntülendi.
İran’dan Fransa’ya terör örgütüne destek eleştirisi

İran İslam Cumhuriyeti Dış İlişkiler Stratejik Konsey Başkanı, terör örgütü münafıklar güruhuna destek verdiği için Fransa hükümetini eleştirdi.

Geçtiğimiz 1 Temmuz tarihinde Amerika ve Suudi rejimi temsilcileriyle terör örgütleri liderlerinin katılımıyla terör örgütü münafıklar güruhunun oturumu Paris’te düzenlenmişti. Bilindiği üzere Amerika, İsrail ve İngiltere’nin himaye ettiği terör örgütü münafıklar güruhu 17 bini aşkın İran vatandaşını şimdiye kadar terör etmişlerdir.

“Kaoslu Ortadoğu Bölgesinde İran Güven adası” isimli bir sempozyumda konuşan İran İslam Cumhuriyeti Dış İlişkiler Stratejik Konsey Başkanı Seyyid Kemal Harazi, terör örgütleriyle ilgili Fransa hükümetinin takip ettiği çifte standart tutumundan dolayı eleştirilerini dile getirdi.

İranlı nükleer bilim adamlarının terör edilmesi, Amerika ve İsraile bilgi toplatılması ve casusluk yapılması gibi terör örgütü münafıklar güruhunun girişimlerinden bazılarını açıklayan İran İslam Cumhuriyeti Dış İlişkiler Stratejik Konsey Başkanı Seyyid Kemal Harazi, Fransa yönetiminin iddia ettiği gibi madem onların faaliyetleri Fransız gizli istihbaret örgütlerince yakın takip altındaysa ve bu terör örgütü halen kendi cinayet ve terörünü sürdürüyorsa demek Fransız yönetiminin girişimlerinin etkili olmadığını gösterdiğini söyledi.

Harrazi, İran’ın kendi çalkantılı bölgesinde bir huzur adası konumunda bulunduğunu da hatırlatarak, İran’ın Arabistan gibi güney komşularından bazılarının İran’da etnik ve mezhep ihtilafları çıkarmak için çok büyük harcamalar yaptıklarını ancak İran’ın, düşmanlarının aksine Ortadoğu bölgesinde istikrar ve barış unsuru olduğunu ve bu şartlarda İran istikrarsızlık okyanusunda istikrar adası olmayı başardığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.