İran’dan Irak’ın toprak bütünlüğüne tam destek

  • 05 Ağustos 2017
  • 1.511 kez görüntülendi.
İran’dan Irak’ın toprak bütünlüğüne tam destek

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran’da Iraklı mevkidaşı Fuad Masum ile bir araya geldi. Ruhani, Masum’un İran ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Irak’ın istikrar ve güvenliği iki ülkeyi biribirine bağladığı için büyük bir öneme sahiptir” dedi.

Terörle mücadelede ilk İran’ın Irak devleti ile halkına destek verdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Ruhani, DEAŞ’la mücadelede elde edilen başarılardan dolayı Irak’ı tebrik etti.

Tahran-Bağdat ilişkilerine işaret eden Ruhani, çok eskilere dayanan ikili ilişkilerin özellikle ticaret ile ekonomi alanında kolaylaştırılarak geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Karşılıklı ekonomik ve ticari ilişkilerin derinleşmesi yönünde iki ülkenin kara yolu ile demiryolu ulaşım ağının biribirine bağlanması gerektiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bankacılık alanındaki mevcut sorunların giderilmesine de değindi.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Irak’ın ulusal birliği ile toprak bütünlüğünün İran için büyük önem taşıdığını belirterek, bölgede coğrafi sınırlarda herhangi bir değişikliğin krizlerin yıllarca devam etmesine yol açacağını ifade etti.

Fuad Masum da bu görüşmede, ülkesinin İran’la tüm alanlarda özellikle terörle mücadelde karşılıklı ilişkilerini güçlendirmek istediğini dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.