İran’dan İsveç’teki terör saldırısına kınama

  • 08 Nisan 2017
  • 1.104 kez görüntülendi.
İran’dan İsveç’teki terör saldırısına kınama

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İsveç’te yaşanan kamyonlu terör saldırısını kınayarak, terörizmin kökten kazınabilmesi için ciddiyetle ortak mücalede yapılası gerektiğini ifade etti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi yaptığı açıklamada, İsveç’in başkenti Stockholm’de yaşanan terör saldırısını kınadı.

Bu saldırı nedeniyle İsveç devleti ve halkına başsağlığı dileyen Kasımi, “Bazı Arap ve Avrupalı ülkeler ABD’nin Suriye’de güç kaybetmeye yön tutan teröristlere destek amaçlı düzenlediği son saldırsından memnuniyet duyarken bir kez daha terör ve cinayet akımından beslenenlerin barbarca eylemine tanık olduk. Bu olay, kimilerinin korkmadan teröristlerin güçlenmesi için açık veya gizli şekilde destek vererek tüm sınırları aşıp dünyamızı güvensizlik ile istikrarsızlığa dönüştürebileceğini gösterdi” açıklamalarında bulundu.

Terörizmin kökten kazınabilmesi için ona karşı ciddiyetle ortak mücalede yapılması gerektiğini hatırlatan Kasımi, “Terörizmin bir mağduru olan ve yıllarca azimle terörizm olgusuna karşı mücadele gerçekleştiren İran İslam Cumhuriyeti, terörle mücalde yönünde oluşturulacak siyasi amaç gütmeyen bir bölgesel ve uluslararası mekanizma çerçevesinde işbirliği yapmaya hazırdır” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.