İran’dan Suudi rejimi cinayetlerine tepki

  • 28 Temmuz 2016
  • 837 kez görüntülendi.
İran’dan Suudi rejimi cinayetlerine tepki

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Yemen’in Taez eyaletinde yer alan el’Serari köyünde işlenen cinayeti açık bir şekilde beşeriyet aleyhinde işlenmiş savaş suçu olarak nitelerken, bu cinayetin, Suudi rejimine bağlı güçlerin çaresizliğini gösterdiğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Behram Kasımi, dün yaptığı açıklamada, 20 köylünün öldürüldüğü sözkonusu cinayeti kınarken, bir köye düzenlenen ve açık  bir şekilde savunmasız sivillerin öldürülmesini ‘soykırım’ olarak niteledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, sözkonusu cinayetin programlı, örgütlü bir  olarak işlendiğini belirterek, bunun ‘savaş suçu’ sayıldığını söyledi.

İran dışişleri bakanlığı Suudi rejimi işbirlikçilerince  sivillerin ve savunmasız insanların öldürülmesini  onların içinde bulundukları çaresizliğin ve acziyetin de açık bir göstergesi olduğunu belirterek; Suudi rejiminin savaş yanlısı  siyasetleri ve tekfirci terörizmi  desteklemesinin gerçekte,  Suudi rejimini el’Kaide ve IŞİD’in babası ünvanı almasına neden olduğunu belirtti ve ‘bu durum kesinlikle bu rejimin bataklığa saplanmasına  neden olacaktır’ dedi.

Suudi rejimi  işbirlikçileri El’Serari köyünde  bir camiyi patlayıcılarla imha ederken, bu köye saldırılarında ayrıca köy ahalisinden  çok sayıda insanı esir aldılar ve  idam ettikleri kişilerin cesetlerini parçalara ayırdılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.