İran’dan Yemen’de insani facia uyarısı

  • 30 Mayıs 2017
  • 1.301 kez görüntülendi.
İran’dan Yemen’de insani facia uyarısı

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, Yemen’e yönelik savaş, bombardıman, havadan ve karadan muhasaranın sürdürülmesinin bu ülkenin büyük bölümünün kıtlık ve açlık gibi ciddi bir tehlike ile karşı karşıya gelmesine sebep olduğunu söyledi.

Suudi rejiminin mart 2015’dan beri Yemen’e yönelik saldırıları bu ülkenin başta altyapısının önemli bölümünü tahrip ederken, onbinlerce sivilin ölümü ve yaralanmasına da yol açmıştır. Bu arada son olarak da kolera salgınının yayılmasını beraberinde getirmiş ve şimdiye kadar koleradan dolayı ölenlerin sayısı  473’e yükselmiştir.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü  Behram Kasımi,  dün Yemen’le ilgili yaptığı açıklamada, bu ülkede insani durumun vahim bir hal aldığını belirterek, ”uluslararası kurum ve kuruluşlar bu ülkeye insani yardımlarını arttırmak için çabalarını hızlandırmalılar” dedi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, İran’ın Yemen buhranının tek çıkış yolunun Yemen’de bütün taraflar arasında siyasi diyalog yoluyla sağlanacak milli uzlaşı hükümetinin kurulmasında gördüğünü belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.