İran’ın Fekur Savaş Kontrol Sistemi Muharrem askeri tatbikatında görücüye çıktı

  • 21 Ekim 2015
  • 751 kez görüntülendi.
İran’ın Fekur Savaş Kontrol Sistemi Muharrem askeri tatbikatında görücüye çıktı

Geçen yıl Hatem’ül Enbiya Hava Savunma Karargahı’nda açılışı yapılan Fekur Savaş Kontrol Sistemi Muharrem askeri tatbikatında görücüye çıktı.

İran Ordusu Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın belirttiğine göre Geçen yıl Hatem’ül Enbiya Hava Savunma Karargahı’nda açılışı yapılan Fekur Savaş Kontrol Sistemi Muharrem askeri tatbikatında görücüye çıktı.

Hatem’ül Enbiya Hava Savunma Karargahı’nın ülkenin hava savunmasına dönük stratejilerine uygun şekilde hazırlanan Fekur Savaş Kontrol Sistemi, tehdit ve krize karşın taktiksel olarak tasarlanmış ve üretilmiştir.

Fekur Savaş Kontrol Sistemi’nin Hatem’ül Enbiya Hava Savunma Karargahı’na girmesi ile birlikte Hatem’ül Enbiya Hava Savunma Karargahı’nın komuta ve kontrol ağının akıllı mekanizmalar ile çalıştırılması mümkün olacaktır.

Fekur Savaş Kontrol Sistemi ilk olarak Hatem’ül Enbiya Hava Savunma Karargahı’nın yeni yöntemleri kullanılarak Büyük Peygamber projesinde uygulanan Soc Sistemi’ne tam uygun şekilde tasarlanıp üretilmiştir.

Hatem’ül Enbiya Hava Savunma Karargahı’nın Fekur Savaş Kontrol Sistemi askeri radarlar, dinleme ve signal sistemleri, gözetim unsurları, komuta merkezleri ve füze sistemlerinin yakınlıklarını kontrol eden hava savunmasına ait istihbarat kaynaklarını toplama kabiliyeti vardır.

Bu sistem ayrıca istihbarat ve verileri birleştirip değerlendirerek görev bölgesinden bir tam görüntü sağlıyor ve hava savunma sistemlerininin kontrol ve gözetimi hakkında bilgiler veriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.