İran’ın güneyinde muazzam büyüklükte doğalgaz rezervi

  • 14 Aralık 2014
  • 1.086 kez görüntülendi.
İran’ın güneyinde muazzam büyüklükte doğalgaz rezervi
İran Milli Petrol Şirketi yeni enerji sahalarının keşfinden sorumlu genel başkanı İran’ın güneyinde muazzam büyüklükte bir doğalgaz sahasını bulduklarını belirtti.
Habere göre, İran Güney Pars, Golşen, Ferdevsi, Kiş, Şanul, Homa, Salman ve Araş gibi dünyanın en büyük doğalgaz sahalarına sahip olarak, dünyada doğalgaz rezervi bakımından birinci sırada yer almaktadır.

Bu doğrultuda yeni keşif çalışmalarının ardından İran’ın güneyindeki Fars Eyaleti’nde çok büyük bir doğalgaz sahası bulundu, bu yeni doğalgaz sahasının Hürmüz boğazına kadar bir uzunluğa sahip olabileceği belirtiliyor.

İran Milli Petrol Şirketi yeni enerji sahalarının keşifinden sorumlu genel başkanı Hormoz Galavand yaptığı açıklamada “Bu sahada doğalgaz olması kesinleşmiştir ve Fars Eyaleti’nde keşfedilen bu sahanın muazzam bir rezerve sahip olduğu belli ama kesin olarak ne kadar rezerve sahip olduğu ve ne büyüklükte olduğu ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir ama bu sahanın Hürmüz Boğazı’na kadar uzanan bir büyüklüğe sahip olduğunu düşünüyoruz “ diye açıklamada bulundu.

Bu doğalgaz sahası 3300 metre derinliğinde  bir kuyu açılarak bulunmuş ve çıkarılan doğalgaz çeşidinin API derecesinde ve %56 olduğu aktarılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.